• Svenska
  • English

undersida_jakt

 

Ripjakten börjar den 25 augusti varje år och har sedan den nya jaktreformen trädde i kraft 1992 rönt ett allt större intresse för varje år. Våra dalgångar i Arjeplogsfjällen är välkända tillhåll för dalripan, och tillgången har för det mesta varit god i våra marker.

Våra kunskaper om vart det är bäst att jaga är givetvis mycket goda eftersom vi ju hela tiden håller oss informerade om var tillgången är bäst. Dessutom har vi goda möjligheter att överblicka var andra jägare befinner sig och kan på så sätt undvika att folk kommer allt för tätt inpå varandra.

En typisk jakt kan bestå av 2-4 personer med hund som flyger 3-5 mil in i fjällen, man bor i tältkåta med kamin jaktmarken börjar precis utanför tältdörren, man stannar ute 4-6 dagar. Båtar finns vid en del sjöar som kan hyras med motor för att förflytta sig lite bekvämare om man vill komma lite längre från tältet någon dag. Det bästa sättet att förvissa sig om en lyckad jakt är att ta kontakt med vårt kontor där får du hjälp av kunnig och professionell personal som kan ge tips och svara på alla möjliga frågor.

 

Här har vi några destinationsförslag från vår bas i Tjärnberg. Alla priser är inklusive moms.

Miekak: En stugby där ni kan bo bekvämt i stuga och jaga i fina jaktmarker. Här finns service och jakten är arrangerad. Du tar dig enkelt runt med båt till jaktområdena och det finns gott om både fågel och marker. Besök gärna www.miekak.com för information.

 

Loitaure: Ca 15 km norr om Tjärnberg, dalgång med lummig grönska och kalfjäll i sikte för den som vill jaga högt nån dag. Du jagar främst ripa men chans på tjäder finns längre ner. Pris Lulep Loitaure 3360:- Alep Loitaure 4190:- per person tur och retur.

 

Peljekaise: Ca 15 km söder om Tjärnberg. Här jagar ni utanför nationalparken. Lite enklare fjällterräng. Jakt på ripa runt trädgränsen brukar vara givande. Längre ned finns det även chans på Tjäder. Pris 3360:- per person tur och retur.

 

Gardaurdalen: Ca 20 km norr om Tjärnberg. Ett smalt bälte med björkskog sträcker sig längst dalgången, mycket jaktbar mark. Här finns möjlighet att jaga både dalripa och fjällripa. Pris 4190:- per person tur och retur.

 

Övre Piteälven: Ca 40 km norr om Tjärnberg. Gott om varierande terräng men som regel lite tyngre. Här finns det stora jaktområden att välja mellan. Du jagar främst både dal och fjällripa men även tjäder finns i dom nedre delarna. Pris Öster om Miekak 5225:- och Pris Väster om Miekak 5720:- per person tur och retur.

 

I priset ingår 35 kg frivikt per person allt utöver tas med i mån av plats för 25:-/kg. Hundavgift 500:- per hund