• Svenska
  • English

 

Exempel på destinationer där fiske med både fluga och traditionella redskap är upplåtet.

 

För prisinformation kontakta Fiskflyg Arjeplog 0961-582000 arjeplog@fiskflyg.se besök www.fiskflyg.se

 

Arvasjaure, Solojaure och Harrejaure: 65 km ost Tjärnberg. Tillhör Piteälven. Dessa sjöar innehåller ett större antal arter än vad som är vanligt i våra fjällsjöar. Du kan fånga allt från Gädda till finaste Öring. Dessutom finns det i området fina öringjokkar som du kan utforska. Huvudjokken Arvasjokk med sina biflöden hyser väldigt grov Harr vilket gör denna sträcka perfekt för Harr entusiasten, även öring huserar i jokken. Sverigerekordet för Harr togs i detta område.

 

Bartaure: 30 km nordost Tjärnberg. En stor sjö som tillhör Skellefteälven och erbjuder vacker fjällnatur med frodig grönska. fin röding och öring. Varje år tas stor öring över 3 kg i sjön. Ta gärna med kanot eller hyr av oss. Möjlighet till vandring och fiske längst Golaselen upp mot Gardaure.

 

Gardaure: 30 km norr Tjärnberg. Källsjö till Skellefteälven. Genuin och vacker fjällmiljö vid ett av våra högsta fjäll, Kustar Kaise 1627 möh. Röding och Öring av god kvalitet. Strömmande vatten finns i anslutning till sjön för den som vill ha variation. Västra delen med sina små strömma och sel är ett mycket gott alternativ för den som föredrar variation. Men många tjärnar och sjöar inom vandringsavstånd.

 

Guijaure: 35 km väst Tjärnberg. Källsjö till Skellefteälven i mycket vacker natur och möjlighet till fotvandring efter rösade leder. Erbjuder ett bra fiske i både sjö och strömmande vatten.

 

Kuoddujaure och Viltok: 40 km nordost Tjärnberg. I Piteälven nedströms MIEKAK. Fiskrika vatten i vacker natur. Goda bestånd av Öring, Röding och Harr. Gott om strömmande vatten för flugfiskaren. Här kan du också hyra båt av oss vilket ökar din flexibilitet och möjlighet till omväxling.

 

Luspas, Vuordnajaure och Tjakkek: 55 km väst Tjärnberg. För den verklige entusiasten som trivs i genuin fjällmiljö och vill utmana de större fjällrödingarna. Sjöarna ligger mellan 900-1000 m ö h och är isfri normalt från mitten av Juli. Du bör vara utrustad med varma kläder.

 

Mavas och Kaskaure: 50 km norr Tjärnberg. Källsjö till Piteälven med rika möjligheter till fiske och fotvandring efter rösade leder. Vacker natur och ett bra bestånd av Röding och Öring.

 

Torpon, Tapmuk och Nietjaure: 60 km ost Tjärnberg. Sjöarna är upplåtna för fiske under sommarmånaderna. Vänlig vacker fjällnatur med ett fåtal besökande turister. Goda bestånd av Öring.

 

Pieskehaure: 60 km norr Tjärnberg. Piteälvens största källsjö vid foten av Sulitelma med Sveriges största glaciär och Arjeplogs högsta fjälltoppar. Fina vatten med stora och små fiskar. Det finns dock väldigt stora exemplar på mot 5 kg vilket gör det attraktivt att fiska i sjön. Vi har även en båt att hyra ut belägen vid en natursjön tältplats.

 

Råvvejaure: 75 km norr Tjärnberg. Högt belägen ”933” m ö h. Sjö som gränsar till Padjelanta nationalpark i väldigt vacker högfjällsnatur med svepande sandstränder och gröna fjällsluttningar. Isfri omkring 20 Juli. Röding av grov kaliber. Utrusta dig ordentligt med varma kläder och ta gärna med kanot eller hyr av oss.

 

Låddaure och Låddesavon: Dessa två sjöar med strömmande vatten i anslutning och mellan sjöarna tillhör Miekaks fiskevårdsområde. Här finns fin röding och öring. Sjöarna är mest känd för den karaktäristiska Låddaöringen som har en mycket speciell men väldigt vacker täckning. Här finns det båtar att hyra, för mer information och priser besök gärna www.miekak.com

 

Tjärnbergs närområde: I Tjärnbergs närområde finns ett stort antal sjöar och jokkar som har god kvalité på fisket. Här fiskar du främst öring men även röding förekommer. Det finns vatten för både flug och spinnfiskare. Till dom här sjöarna är flygningarna kortare vilket ger ett gynnsammare pris. Kontakta oss gärna för